Сьогодні, 6 вересня у місті Калинівка, на території військової частини 3028, урочисто відкрили пам'ятник десятьом загиблим бійцям, які віддали своє життя, захищаючи Україну в зоні АТО та на інших територіях країни.

Віддати шану Героям, до військової частини, де служили загиблі, завітали командувач Нацгвардії України генерал-лейтенант Юрій Аллеров, голова Вінницької облдержадміністрації Велерій Коровій, голова обласної Ради Анатолій Олійник, заступник голови Вінницької міської ради Сергій Тимощук, бойові побратими, дружини, діти та батьки загиблих нацгвардійців, рідні та близькі, представники громадських організацій, духовенство та волонтери.

«Одними з перших воїнів, які були на сході України та боронили незалежність − військовослужбовці полку Нацгвардії 3028 «Ягуар». Вони захистили Харківську область, не допустили «ХНР», і першими були під Слов'янськом разом із підрозділами спеціального призначення Національної Гвардії України.
Поки будуть існувати сильні підрозділи, структурні частини, що забезпечать боєздатність нашої країни, ми зможемо дати відсіч будь-якому ворогу», − зазначив Юрій Аллеров.

В Калинівці відкрили меморіальний пам’ятник загиблим бійцям військової частини 3028

Звертаючись до присутніх Валерій Коровій зазначив: «Як голова облдержадміністрації хочу висловити свої співчуття сім’ям загиблим, адже саме для вас, це найдорожча втрата. Останні два роки мають досить драматичний характер для усіх українців. Сьогодні ми, як ніколи маємо розуміти те, що ніхто крім нас, українців, не буде боронити та захищати нашу рідну землю та нашу країну. Користуючись нагодою, хочу передати слова вдячності Президента України, що перебував з робочим візитом на Вінниччині 3-го вересня, та відзначити ту велику роль, коли бійці військової частини 3028 у неочікувану хвилину для нашої країни, захистили Харківську область, цим самим запобігли недопущенню сепаратизму. Насправді, сьогодні ми маємо справу з інформаційною війною, яка спрямована на те, щоб створити хаос та позбавити нас прагматичних дій. Тому сьогодні, перед владою, як ніколи стоїть велика відповідальність спростовувати чутки та об’єднувати народ, адже це є запорукою розвитку країни та єдності суспільства. Я глибоко співчуваю родинам загиблих, терпіння вам та нехай Господь оберігає ваші родини».

Також слова співчуття родинам загиблих воїнів висловив голова обласної Ради.

Почесне право відкрити пам’ятний знак було надано дітям загиблих - Юрію Ліпському, Анастасії Білошкурській і Валентину Долінському. Після чого, усі присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих Героїв в зоні проведення антитерористичної операції.

Усі присутні, поклали до меморіальної дошки квіти та вінки.

Вічна пам’ять Героям! Слава Україні!



Переглядів: 6307
Поширень: 0