Як зазначив військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату Олег Вінницький, цієї осені до армії має піти служити 782 вінничани віком від 20 до 27 років. Щоправда, за словами військового комісара, осінніх строковиків не призиватимуть до Державної прикордонної служби України (навесні прикордонні війська поповнили близько 200 вінничан).

«У Збройні Сили України будемо призивати 463 чоловіка. До Національної Гвардії України - 269, до Державної служби транспорту – 50» - зазначив Олег Віннницький.

Наразі майбутні строковики проходять медичний огляд, а військові комісари вивчають призовників.

Олег Вінницький відзначив досить низьку явку чоловіків призовного віку на медкомісію за повістками військкомату: «Не з'явилися за повістками на медичні комісії близько 14 тисяч призовників, а це майже 60%. Лідером є місто Вінниця, де більше всього на обліку юнаків призовного віку. Списки передані до національної поліції для вжиття заходів. Строковики призиваються для того, щоб навчатися і не будуть залучатися до виконання бойових дій в зоні АТО . Але все рівно у окремих юнаків домінує страх, небажання та нерозуміння. Нема чого боятися. Захищати Батьківщину – обов’язок свідомого громадянина", - наголосив Олег Вінницький.

Відправка вінничан до армії на Вінниччині стартує з 5 жовтня і триватиме по 30 листопада.



Переглядів: 3524
Поширень: 0