Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 204 КК України стосовно засновників та службових осіб підприємства, які діючи за попередньою змовою, відкрили в одному з сіл Оратівського району області підпільний цех, розташований на території колишнього заводу, налаштувавши його для незаконного виготовлення спиртовмісних рідин - підакцизних товарів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів.

З метою забезпечення спеціальної конфіскації у порядку ст. 96-1 КК України, у кримінальному провадженні накладено арешт на 30 тон незаконно виготовленої спиртовмісної рідини, а також на відповідне обладнання.

Наразі 4 особам вручено письмові повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 204 КК України.

В Оратівському районі на непрацюючому заводі виявили підпільний цех, в якому виготовляли "липовий" алкоголь

Тривають слідчі (розшукові) дії, спрямовані на всебічне, повне та неупереджене дослідження обставин кримінального провадження.

Додатково: ч. 2 ст. 204 КК України - незаконне виготовлення алкогольних напоїв, тютюнових виробів або інших підакцизних товарів, шляхом відкриття підпільних цехів або з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів - карається штрафом від трьох тисяч до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 2589
Поширень: 0