Вінницькою місцевою прокуратурою спільно зі співробітниками слідчого підрозділу міського відділу Національної поліції та УСБУ у Вінницькій області 23.09.2016 викрито та затримано «на гарячому» ортопеда-травматолога однієї з лікарень області.

Останній вимагав і отримав у пенсіонера та інваліда 2 групи неправомірну вигоду у розмірі 2 тис доларів США та 8 тис гривень за сприяння в організації та проведенні операції по заміні тазобедреного суглобу.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії, спрямовані на повне, всебічне та об’єктивне встановлення обставин події, а також готується письмове повідомлення затриманій особі про підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368-4 КК України та клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Довідка: ч. 4 ст. 368-4 КК України (одержання особою, яка провадить професійну діяльність, пов’язану з наданням публічних послуг неправомірної вигоди для себе за вчинення дій з використанням наданих йому повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 2263
Поширень: 0