Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства жителя с. Жерденівка Гайсинського району, тіло якого було виявлено за його місцем проживання з численними рубленими ранами грудної клітини та слідами катування.

Як установлено у ході здійснення досудового розслідування, вбивцями пенсіонера виявилися чоловік та жінка віком 25 та 24 роки, які раніше притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

Вказані особи пішли на вбивство, вчинене з особливою жорстокістю з метою заволодіння цінностями потерпілого, яких у будинку не знайшли, забравши з домоволодіння лише дві бензопили та старенький велосипед.

Наразі процесуальним керівником у провадженні, обвинувальний акт відносно вказаних осіб направлено до суду за ознаками злочинів, передбачених п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 та ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України.

Судового розгляду зловмисники очікують під вартою.

Додатково: п. п. 4, 6, 12 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство, тобто протиправне заподіяння смерті іншій особі, кваліфікуючою ознакою якого є вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, за попередньою змовою групою осіб, – карається позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі;

ч. 4 ст. 187 КК України - розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, – карається позбавленням волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років.



Переглядів: 2245
Поширень: 0