Працівники калинівської поліції затримали вінничанина, який під час сварки наніс тілесні ушкодження своєму літньому знайомому. Через три дні після побиття від численних тілесних ушкоджень пенсіонер помер.

4 жовтня мертвим у власному будинку був виявлений 67-річний житель села Сальник, який за життя хворів невиліковними хворобами. Видимих ознак насильницької смерті на його тілі не було виявлено. Пенсіонер проживав самотньо, та час від часу його провідували рідні.

Під час проведення судово-медичної експертизи було встановлено, що причиною смерті літнього чоловіка є закрита тупа травма грудної клітини та множинні переломи ребер.

Як розповів т.в.о. начальника Калинівського відділу поліції Максим Рижов, опитавши місцевих жителів, сусідів та родичів пенсіонера, було встановлено, що 30 вересня до нього в гості приходив молодий чоловік. Чоловіки познайомилися у місцевому магазині, купили пляшку горілки та пішли додому до потерпілого відзначити знайомство. Оперативники розшукали нового знайомого пенсіонера. Ним виявився 30-річний вінничанин, раніше судимий за вбивство. У Калинівський район він приїхав в гості до рідних. Чоловік розповів, що під час розпиття алкоголю між ним та літнім господарем виникла сварка. Пенсіонер не захотів дати гроші ще на одну пляшку. На цьому ґрунті між ними виник конфлікт та бійка.

Родичка, яка прийшла провідати пенсіонера, побачила у нього травму руки та викликала швидку допомогу, але літній чоловік відмовився від огляду лікарів та госпіталізації до медичного закладу, а про бійку нікому не казав. За три доби від отриманих травм пенсіонер помер.

Підозрюваний у побитті чоловіка затриманий і знаходиться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого). За таке правопорушення передбачено покарання до 10 років позбавлення волі.



Переглядів: 2209
Поширень: 0