Правоохоронні органи Вінниччини продовжують виявляти та припиняти корупційні факти із незаконною порубкою лісу.

Відтак, на території Жмеринського району зупинено автомобіль ЗІЛ 131, у кузові якого виявлено понад 7 кубів кругляка ясеня. Відповідних документів не лісоматеріал водієм не надано.

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження, за ознаками злочину, передбаченого ст. 246 Кримінального кодексу України. Процесуальне керівництво здійснює Жмеринська місцева прокуратура. Наразі триває досудове розслідування, вживаються заходи до встановлення обставин порубки та вивезення деревини з території лісогосподарства.

Загалом відповідно до відомостей Єдиного реєстру досудових розслідувань упродовж року на території Вінницької області обліковано 89 злочинів, передбачених ст. 246 КК України (незаконна порубка лісу), та 19 злочинів у сфері службової діяльності, пов’язаної із лісовими ресурсами, передбачених статтями 191, 364 КК України.

У провадженні слідчих підрозділів правоохоронних органів області перебуває 105 кримінальних проваджень щодо незаконної порубки лісу, з яких 96 – розслідується територіальними слідчими підрозділами органів Національної поліції в області, 8 – слідчим управлінням ГУНП в області та 1 – слідчим відділом УСБУ в області.



Переглядів: 2136
Поширень: 0