Працівники поліції затримали підозрюваного у вчиненні умисного вбивства пенсіонерки. Жінку знайшли у власному будинку в с. Вінницькі хутори з ознаками насильницької смерті. Вона пролежала там дев’ять днів.

Як розповів начальник Вінницького відділення поліції Віталій Стахов, 11 жовтня до поліції Вінницького району звернувся син 70-річної мешканки с. Вінниці Хутори, який повідомив, що знайшов свою матір мертвою у її будинку. За словами чоловіка, вона знаходилась на підлозі в кімнаті житлового будинку з розбитою головою.

Виїздом слідчо-оперативної групи на місце події, встановлено, що сусіди потерпілої забили на сполох та зателефонували її сину, коли помітили, що бабуся більше тижня не виходила з хати.

Вжитими заходами було встановлено, що в скоєному вбивстві обґрунтовано підозрюється 60-річний співмешканець потерпілої.

В с. Вінницькі Хутори чоловік забив молотком свою співмешканку і майже тиждень жив в сусідній кімнаті з убитою

За попередніми даними слідства, вбивство сталось за дев’ять днів до того, як знайшли тіло пенсіонерки. Події розгорталися наступним чином: 3 жовтня подружжя посварилося із-за грошей – співмешканець вимагав у жінки пенсію, яку вона мала отримати. Під час сварки чоловік завдав їй смертельних тілесних ушкоджень молотком по голові. За результатами судово-медичної експертизи, призначеної в рамках розслідування кримінального провадження, причиною смерті жінки стала черепно-мозкова травма.

Через шість днів після трагедії зловмисник поїхав до батьків у Калинівський район. До цього він перебував у будинку, де знаходилось бездиханне тіло дружини, спав у сусідній кімнаті.

В с. Вінницькі Хутори чоловік забив молотком свою співмешканку і майже тиждень жив в сусідній кімнаті з убитою

Протягом доби з моменту повідомлення про злочин працівники поліції розшукали підозрюваного. Оперативникам довелося витягнути його з-під дивану в будинку матері, де він ховався. Чоловік зізнався у скоєному.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Правопорушнику загрожує покарання до 15 років позбавлення волі. Зловмисник затриманий в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину. Вирішується питання щодо обрання підозрюваному міри запобіжного заходу на період слідства у вигляді тримання під вартою.



Переглядів: 4356
Поширень: 0