За інформацією Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації в Липовецькому і Немирівському районах за фінансової підтримки з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища завершено реалізацію заходів, які передбачали збереження, відтворення первісного вигляду Турбівського та Немирівського парків.

За період здійснення заходів проведено роботи з розчистки паркової зони від самосіву, сухостою та повалених дерев, придбано та посаджено нові види декоративних кущів і дерев, облаштовано алеї та доріжки парків.

В поточному році на продовження робіт з відтворення первісного вигляду парку пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Немирівський парк» виділено 200,0 тис. грн. з обласного екологічного фонду при співфінансуванні власних коштів санаторію «Авангард» у сумі 50,0 тис. грн.

На Вінниччині розчистили та відновили два парки

Замовником з реалізації природоохоронного заходу виступила Немирівська районна державна адміністрація.

Реалізація природоохоронного заходу сприятиме запобіганню знищення та пошкодження природних комплексів парку.

На здійснення заходів щодо відновлення корінних природних комплексів на території пам’ятки природи місцевого значення «Турбівський парк» спрямовано з обласного екологічного фонду кошти у сумі 100,0 тис. грн. та з Турбівського селищного бюджету кошти у сумі 200,0 тис. грн.

На Вінниччині розчистили та відновили два парки

Виконання проекту забезпечило очистку озер, збереження дерев, які мають історичне значення, благоустрій території паркової зони «Малої Софіївки».

Здійснення заходів поширюється на 40,5 тис. населення Липовецького району та 52,4 тис. мешканців Немирівського району, а також приїжджаючих в санаторій «Авангард» на лікування громадян України.



Переглядів: 2997
Поширень: 0