Працівники поліції затримали 45-річного зловмисника за підозрою у скоєнні вбивства жительки села Журавлівка. У власному будинку чоловік задушив жінку, яка відмовила йому в інтимних стосунках, та залишив її тіло на вулиці.

3 грудня в місцеву поліцію надійшло повідомлення про те, що в селі Журавлівка на одній з вулиць без ознак життя виявили 41-річну місцеву мешканку. За висновком судово-медичної експертизи, призначеної в рамках відкритого кримінального провадження, з’ясувалось, що потерпілу задушили.

Як розповів начальник управління карного розшуку поліції Вінниччини Олександр Цимбалюк, в ході відпрацювання кола спілкування загиблої, підозри оперативників впали на її сусіда. 45-річний чоловік вже притягувався до кримінальної відповідальності та не зміг пояснити поліцейським походження подряпин на обличчі. Під тиском зібраних доказів він зізнався у вбивстві жінки.

Поліцейським вдалось встановити, що 3 грудня потерпіла з своїм чоловіком пришли додому до підозрюваного допомогти по господарству та разом вживали спиртні напої. Після застілля чоловік пішов додому, залишивши захмелілу жінку в «гостях». Залишившись наодинці зі своєю помічницею, чоловік захотів інтимних стосунків, але вона не пристала на його пропозицію та почала кричати. Побоюючись, що її може почути його матір, зловмисник затулив жінці рота долонею та утримував, доки вона не перестала подавати ознаки життя.

Зрозумівши, що накоїв, він вирішив приховати сліди злочину та, дочекавшись сутінок, виніс тіло вбитої на вулицю та залишив на дорозі.

Підозрюваний затриманий в процесуальному порядку. Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство). За скоєння такого злочину передбачено покарання до 15 років позбавлення волі. Вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.



Переглядів: 2932
Поширень: 0