Працівники хмільницької поліції затримали двох місцевих жителів, які ранком 10 січня вчинили розбійний напад на 57-річного підприємця. Вдаривши потерпілого молотком по голові, нападники відібрали у нього сумку з 70 тисячами гривень.

10 січня до Хмільницького відділення поліції з заявою звернувся 57-річний місцевий підприємець. За словами заявника, близько 08.00 біля будинку на вулиці Кірова на нього вчинили розбійний напад двоє невідомих чоловіків віком від 25 до 30 років. Вдаривши потерпілого тупим предметом по голові, зловмисники відібрали у нього сумку, де знаходились гроші в сумі 70 тисяч гривень.

Як розповів керівник поліції Вінниччини Юрій Педос, протягом дванадцяти годин цей злочин працівниками Управління карного розшуку ГУНП спільно з оперативниками Хмільницького відділення поліції був розкритий. Особи, причетні до його вчинення – затримані. Ними виявилися 26 та 28–річний жителі м. Хмільника. Старший з чоловіків раніше притягувався до кримінальної відповідальності. Весною минулого року він був звільнений за «законом Савченко» з місць позбавлення волі, де відбував покарання за вчинення крадіжок.

В Хмільнику двоє чоловіків побили місцевого "валютчика" та вкрали 70 тис. грн.

Як з’ясувалося, зловмисники дізнались, що чоловік займається підприємницькою діяльністю і час від часу має при собі великі суми грошей. Вивчивши спосіб життя потерпілого та графік його роботи, зловмисники спланували напад з метою заволодіння грошовими коштами. Ранком, коли чоловік йшов на роботу, до нього наблизився перехожий, вдарив тупим предметом по голові та забрав сумку з грошима. Другий чоловік підійшов начебто допомогти та пообіцяв наздогнати кривдника. Після цього обидва зникли у невідомому напрямку.

Вивчаючи образ життя потерпілого, поліція з’ясувала, що він може бути причетний до здійснення незаконних валютних операцій.

Неподалік від місця вчинення правопорушення у підвалі котельні поліція знайшла сумку з грошима та молоток, яким один з зловмисників вдарив потерпілого. Влаштувавши засідку, поліція затримала обох злодіїв, які ввечері повернулися у схованку за сумкою з грошима.

В Хмільнику двоє чоловіків побили місцевого "валютчика" та вкрали 70 тис. грн.

Чоловіки затримані у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 187 КК України (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб). За такий злочин затриманим загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу.



Переглядів: 4449
Поширень: 0