В селі Сутиски за участю військовослужбовців центру дорожнього забезпечення Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України триває завершальний етап побудови комбінованого мосту із заліза та дерева.

Кліматичні умови такі, що процес зведення став наближеним до екстремального. Снігові замети, обледеніння металічних елементів моста, низька температура, вітер, не дають можливості швидко виконувати завдання. Проте навіть й за таких умов військові інженери продовжують підвищувати свою фахову підготовку та працювати над сполученням берегів річки Південний Буг, що у Тиврівському районі.

В селі Сутиски, що на Вінниччині, військові збудували міст через річку

Як зазначив начальник штабу дорожньо-мостового батальйону майор Олексій Дем’янчук, даний міст унікальний, оскільки поєднує в собі елементи низько водного дерев’яного мосту та проїжджу частину із елементів важкого механізованого та малого автодорожнього розбірного мосту. Вантажопідйомність нового мосту розрахована на шістдесят тонн. Він вищий від старого на півтора метри, що дозволить уникнути підтопленням конструкції під час весняних і осінніх паводків.

В селі Сутиски, що на Вінниччині, військові збудували міст через річку

Завдяки концептуально новому рішенню, запропонованому військовослужбовцями Збройних Сил України, вдалося зекономити кошти. Побудова кожного мосту це досвід, який використовується при виконанні з кожним разом складніших завдань, під час яких підлеглі оволодіють не лише містобудівництвом низьководно-дерев'яного мосту, а й здобувають новий рівень в наведенні комбінованих мостів, наближених до капітальних. Планується, що підрозділ спробує виконати завдання із наведення конструкцій з використанням бетонних опор, — наголосив офіцер.

В селі Сутиски, що на Вінниччині, військові збудували міст через річку

В свою чергу від всієї громади військовим подякував сільський голова Сутисків Леонід Дідух.

Майже півстоліття, під час повеней, мешканці села дістаються до школи та лікарні виключно човнами, тож ми невипадково довірили це складне завдання рівненським військовим, адже саме вони протягом останніх років встановили більше двадцяти залізних та дерев’яних мостів, більшість із яких в інтересах місцевих громад, — зауважив сільський голова.

В селі Сутиски, що на Вінниччині, військові збудували міст через річку

Фото: Офіційний сайт Міністерства Оборони України



Переглядів: 8065
Поширень: 0