У Калинівці 36-й раз відбулося свято гумору й сатири імені Степана Руданського. З нагоди 183-річниці від дня народження українського письменника було проведено традиційний концерт, нагородження найкращих гумористів з усієї України, а також святковий ярмарок. Як і щороку на центральній площі міста було представлено різдвяні світлиці різних територіальних громад Калинівського району.

Їли юшку, співали пісні та лізли на стовп : як у Калинівці гучно святкували день гумору

Цьогоріч було зафіксовано рекордну кількість людей на святі. Розпочався захід з покладання квітів до пам’ятника Степану Васильовичу, згодом представники владних структур міста, району і області привітали всіх учасників дійства. Калинівчани та гості мали можливість почастуватись домашньою їжею та напоями у одній зі світлиць. Також на площі майстри пропонували придбати глечики, кошики, картини чи ляльки-мотанки ручної роботи. Традиційною була виставка кролів та домашньої птиці неподалік приміщення Будинку культури.

Їли юшку, співали пісні та лізли на стовп : як у Калинівці гучно святкували день гумору

Найвидовищнішим дійством стало здобування подарунків на призовому стовпі. Молодики роздягалися до трусів і вибирались на вершечок, щоб зірвати коробку, в якій лежав папірчик з зазначеним виграшем.

853

Дехто не міг дочекатись своєї черги, тому хлопці лізли по четверо одночасно. Концерт продовжувався до 13 години; на сцені виступав вінницький фолк-гурт «Мокоша», «Вусані» з Жмеринки, а також ансамбль Київського національного університету культури і мистецтв «Кралиця». Між виступами провідні гумористи читали свої твори та, звісно, тексти Степана Руданського. На площі ніде було й яблуку впасти, адже всі веселились, танцювали, пили юшку та їли різні смаколики. Свято гумору й сатири видалось на славу!



Переглядів: 3913
Поширень: 0