Працівники Хмільницького відділення поліції затримали жителя столиці, який за оголошеннями, розміщеними у мережі Інтернет, ошукував довірливих громадян. Останніми жертвами зловмисника стали двоє чоловіків з Києва та Маріуполя, які на рахунок правопорушника переказали майже 7 000 гривень за вигадану побутову техніку.

Як розповів начальник Хмільницького відділення поліції Дмитро Руденко, в м. Хмільник місцева поліція затримала 36-річного киянина, який обґрунтовано підозрюється у вчиненні ряду шахрайств. Під час проведення санкціонованого обшуку у його помешканні, яке він винаймав у Хмільнику, поліція вилучила 32 сім-картки мобільних операторів, мобільні телефони та банківські картки.

Як з’ясувалося, зловмисник своїх жертв шукав у мережі Інтернет, розмістивши на різних сайтах оголошення про продаж побутової техніки. Коли потенційні покупці переказували на його рахунки передоплату за товар, зловмисник вимикав телефон. Для розміщення оголошень правопорушник користувався послугами Інтернет-салонів.

У Хмільнику правоохоронці затримали столичного шахрая, який продавав неіснуючі товари через Інтернет

Останніми жертвами зловмисника стали жителі Києва та Маріуполя, які переказали майже 7 000 гривень на його рахунок, після чого зв’язок з ним був втрачений.

Як з’ясувалося, затриманий раніше був судимий за шахрайські дії та перебував у розшуку столичною поліцією за вчинення аналогічних злочинів. Наразі поліція перевіряє його причетність до вчинення аналогічних злочинів на території країни.

Слідчим відділенням поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Підозрюваному загрожує покарання до 3-х років позбавлення волі.

Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність. Під час придбання товарів у Інтернеті розраховуйтесь накладеним платежем. Таким чином, ви дійсно переконаєтесь, що отримали саме той товар, що замовляли, і не залишитеся без грошей.



Переглядів: 2700
Поширень: 0