14 березня поліцейські Управління захисту економіки у Вінницькій області спільно з працівниками слідчого управління Головного управління Нацполіції у Вінницькій області та при процесуальному керівництві прокуратури області під час отримання неправомірної вигоди затримали інспектора одного із районних секторів центрально-західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Мінюсту України. Посадовець вимагав та отримав від умовно-засудженого 200 доларів США за надання можливості покинути постійне місце проживання та не з’являтися до органів виконання покарань.

За словами начальника Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Юрія Педоса, вчора під час проведення досудового розслідування по кримінальному провадженню відносно посадової особи одного із районних секторів центрально-західного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Мінюсту України у власному автомобілі був затриманий 30-річний посадовець.

Правоохоронці затримали офіцера «на гарячому» безпосередньо під час отримання ним неправомірної вигоди в розмірі 200 доларів США від місцевого жителя за надання можливості покинути постійне місце проживання та не з’являтися до органів виконання покарань.

На Вінниччині під час отримання хабара правоохоронці затримали офіцера внутрішньої служби

Правопорушник затриманий в процесуальному порядку.

Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.



Переглядів: 2537
Поширень: 0