19 березня на Вінниччині поліцейські протягом декількох годин затримали вінничанина, який разом з спільниками шахрайським шляхом привласнив міндобрива свого роботодавця на суму понад 400 тисяч гривень.

За словами начальника Хмільницького відділення поліції Дмитра Руденка, 19 березня до поліції звернувся приватний підприємець з Київської області, який повідомив про зникнення його вантажного автомобіля з мінеральними добривами на суму 420 тисяч гривень.

Зі слів потерпілого, 18 березня, незадовго до зникнення, водій вантажівки, 38-річний вінничанин, повідомив телефоном, що заблукав у Хмільницькому районі Вінницької області. Після чого зв'язок з ним був втрачений.

На Вінниччині зловмисник розіграв ситуацію з власним зникненням аби викрасти мінеральні добрива

В ході проведення оперативно-пошукових заходів хмільницькими працівниками поліції були перевірені усі автодороги району, проаналізовані записи відеореєстраторів та встановлено, що на дорозі неподалік Хмільника водій зустрівся із двома невідомими чоловіками, які сіли до нього в машину та поїхали в напрямку Жмеринського району.

Протягом декількох годин працівники поліції розшукали вантажівку з водієм у м. Жмеринці.

За попередніми даними слідства, зловмисник влаштувався на роботу до підприємця з метою заволодіння дороговартісним товаром. Мав доставити вантаж в Житомирську область. Натомість зловмисник розіграв ситуацію зі зникненням для власника, розвантажив автівку разом з спільниками у Жмеринці аби в подальшому реалізувати мінеральні добрива.

На Вінниччині зловмисник розіграв ситуацію з власним зникненням аби викрасти мінеральні добрива

Чоловіка затримано в порядку ст. 208 КУпАП. Наразі він утримується у ізоляторі тимчасового тримання. Поліція встановила особи двох спільників, які також притягуватимуться до кримінальної відповідальності.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.



Переглядів: 2130
Поширень: 0