Органи прокуратури, діючи на захист інтересів держави, та з метою збереження майна, що є загальнодержавною власністю, вживають заходів до його повернення у власність держави.

Установлено, що 22 липня 2010 року між закритим акціонерним товариством лікувально-оздоровчих закладів профспілок України «Укрпрофоздоровниця» та товариством з обмеженою відповідальністю «Захід» укладено договір купівлі-продажу будівлі пральні площею 248,7 кв м, що знаходиться у складі майнового комплексу санаторію «Немирів» у Львівській області.

Однак, ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» не в праві розпоряджатися спірним майном за відплатним договором, оскільки титул власника набуто незаконно.

У зв’язку з цим, прокурор Яворівського району Львівської області в інтересах держави в особі Фонду державного майна України звернувся до суду з позовом про витребування у добросовісного набувача вказаного майна на користь держави, як такого, що незаконно вибуло із її власності.

За активної участі Генеральної прокуратури України 29 березня 2017 року Вищий господарський суд України погодився з доводами прокурора щодо недійсності спірного договору та щодо наявності підстав для витребування у добросовісного набувача вказаного майна на користь держави.



Переглядів: 1034
Поширень: 0