25 квітня, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, міський голова м. Вінниця Сергій Моргунов, народний депутат України Андрій Тетерук, начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Корольчук оглянули хід ремонтних робіт на ділянці автомобільної дороги міжнародного значення М-21 «Житомир – Могилів-Подільський».

Як зазначив Ігор Корольчук: «В 2017 році заплановано поточний ремонт трьох ділянок сумарною протяжність 9,4 км. Від смт.Стрижавка до м.Калинівка. Дорожнє покриття на цій ділянці потребує максимального укріплення несучої здатності, тому використовується метод регенерації. Це органо-мінеральна суміш з відфрезерованого матеріалу приготованого методом холодного ресайклінгу на місці, з додаванням щебенево-піщаної суміші та в’яжучих матеріалів, бітумна емульсія та цемент. Укріплюючий шар має висоту 18см, поверх нього укладається вирівнюючий шар крупнозернистого асфальтобетону – 10см та шар щебенево-мастикового асфальтобетону (ЩМА-20) висотою 5см. Також передбачено влаштування зупинкової смуги. На сьогодні на ремонт цих ділянок виділено 151 млн, а необхідно 206 млн.грн»

Біля Вінниці триває плановий ремонт траси міжнародного значення

Біля Вінниці триває плановий ремонт траси міжнародного значення

Також Ігор Корольчук розповів, що вже розроблена проектна документація на 4 об’єкти ремонту, що будуть виконуватись за рахунок коштів перевиконання надходжень митних платежів. Об’явлені торги на виконання робіт по маршруту Вінниця – Могилів-Подільський протяжністю 17 км, вартістю 150 млн.грн. А також додатково розробляється документація на 3 об’єкта того ж напрямку протяжністю 7,3 км та вартістю 96 млн.грн. Загалом в поточному році планується освоїти від 240 до 300 млн.грн.

Біля Вінниці триває плановий ремонт траси міжнародного значення

Коментуючи ситуацію на території в області щодо стану доріг, Валерій Коровій зауважив: «Якщо подивитись на загальний дорожний фонд, то у Вінницькій області дороги кращі ніж в інших областях. Але разом з тим, Вінниччина має 9,5 тис. кілометрів загальнодержавних доріг, з яких 7 тис. доріг - місцевого значення, плюс - 25 тисяч кілометрів комунальних доріг, що в межах населених пунктів. Тож працювати є над чим».

Біля Вінниці триває плановий ремонт траси міжнародного значення

Керівник області також відмітив, що завдяки роботі Уряду, Вінниччина змогла розпочати ремонти доріг ще в квітні. «А це є підтвердженням того, що є усі передумови для реалізації запланованих робіт. Також є реальні напрацювання стосовно співфінансування з міського бюджету, аби наступним кроком було ремонт об’їзної дороги, яка увійшла до меж міста Вінниця», - підкреслив Валерій Коровій.

Біля Вінниці триває плановий ремонт траси міжнародного значення



Переглядів: 6692
Поширень: 0