Днями, за оперативною інформацією, отриманою від Управління СБ України у Вінницькій області, про наміри громадянина Республіки Молдова перемістити через митний кордон України з приховуванням від митного контролю нарізну зброю, у пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» митного поста «Дністер» працівники Вінницької митниці ДФС попередили спробу переміщення предметів контрабанди.

Зазначений в орієнтуванні громадянин, у пішому порядку зайшов до зони митного контролю митного поста «Дністер». Для проходження митного контролю він обрав канал, позначений символами зеленого кольору, так званий «зелений коридор». Його обрання вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами. Окрім того, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення.

За результатами проведення усного опитування іноземця та аналізу його поведінки, було прийнято рішення про проведення виняткової форми митного контролю – особистого огляду.

Під час здійснення митних формальностей посадові особи Вінницької митниці ДФС виявили прихований під одягом газовий пістолет марки «Страж», попередньо перероблений під нарізну зброю.

За вказаним фактом Управлінням СБ України у Вінницькій області до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відмості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 201 КК України «Контрабанда».

Таким чином, завдяки чіткій взаємодії та злагоджених дій УСБ України у Вінницькій області та Вінницької митниці ДФС, припинено ще одну схему незаконної діяльності.



Переглядів: 2024
Поширень: 0