Під чaс нeрeстoвoгo пeрioду, з 1 квiтня пo 9 чeрвня 2017 рoку, працівники поліції спільно з представниками управління регулювання рибальства у Вінницькій області провели понад 240 спільних рейдів з виявлення та документування фактів браконьєрського вилову риби. Правоохоронцями вилучено - 142 кілограми незаконно виловленої риби та 80 рибальських сіток.

Оперативно-профілактична операція «Нерест» тривала понад два місяці, з початку квітня до 9 червня. Головна мета її проведення - викриття та припинення фактів браконьєрського вилову риби під час її нересту. Поліцейськими спільно з представниками громадських організацій провели 244 спільних рейди.

В рамках проведених заходів було задокументовано 52 факти незаконного вилову риби за якими правопорушників притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства). Вилучено понад 140 кілограмів незаконно виловленої риби, 80 рибальських сіток, 22 інших знарядь вилову риби та один човен.

 На Вінниччині виявили понад півсотні браконьєрів, які ловили рибу під час нересту

Під час перевірки ринків та місць стихійної торгівлі правоохоронцями виявлено 4 факти торгівлі незаконно виловленою рибою. Осіб, які здійснювали її продаж, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст.85-1 КУпАП (збут незаконно добутої продукції).

Підготовлено та направлено до територіальних органів рибоохорони 11 інформацій по викритих грубих порушеннях вилову риби, для здійснення відповідного реагування згідно з чинним законодавством



Переглядів: 2551
Поширень: 0