Про це сьогодні повідомила заступник начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи – начальник відділу позашкільної освіти, виховання та шкіл-інтернатів Департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Лісогурська.

«Робота пришкільних таборів на Вінниччині наближається до завершення, здебільшого у таборах формувалися дві зміни: 29.05-16.06 та з 06.06-23.06, - зазначила Т.Лісогурська. - За тематикою вони різноманітні: еколого-спортивні, краєзнавчо-екологічні, військово-патріотичні, національно-патріотичні, художньо-естетичні, патріотичні, туристсько-краєзнавчі, екологічні, спортивно- патріотичні та інші. Всього ж відпочинком та оздоровленням у пришкільних та мовних таборах охоплено 24,8 тис. дітей».

Тетяна Лісогурська також відзначила високий цьогорічний рівень роботи мовних таборів та окремих мовних загонів, як у Вінниці, так і в районах, де працювали волонтери зі США, Ізраїля, Великої Британії, Японії, Італії,ОАЕ, Німеччини та Канади.

За словами Тетяни Лісогурської, всього у 89 мовних загонах відпочивали та вдосконалювали свої знання з іноземних мов 1,8 тис. дітей, в 38 мовних таборах - 2,6 тис. дітей , а у 118 окремих мовних загонах охопили навчанням ще 2 тис. дітей.

Цього року в пришкільних таборах на Вінниччині відпочили майже 25 тисяч діток

Торкнулась посадовець і теми оздоровлення та відпочинку дітей-вихованців інтернатних закладів: «На оздоровлення цієї категорії дітей було виділено з обласного бюджету 3 млн. 560 тис. гривень. 446 дітей-вихованців інтернатних закладів в т.ч. дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування оздоровлювалися: у ДЗО «Колос» (м. Вінниця), «Фортуна» (Барський район), «Лісова пісня» (Козятинський район), «Зелений гай» (Барський район), а також в таборах Івано-Франківської, Херсонської, Одеської, Львівської областей».

Підсумовуючи Тетяна Лісогурська зазначила, що відпочинок дітей у пришкільних таборах практично завершився, тому попередні висновки вже можна зробити про те, що організація дозвілля дітей та їх відпочинок відбулись на досить високому організаційному рівні.



Переглядів: 2474
Поширень: 0