Олег Міхеєв переїхав разом з родиною з окупованої Горлівки у село Степанівка, що за 25 км від Вінниці. Придбав будинок та зайнявся вирощуванням ягід. Про це повідомляє сайт Вінниця.Ок 

"До переїзду був свій бізнес. Займався обслуговуванням комп'ютерів. Хоч за освітою хімік-технолог. А в Степанівці зайнявся сільським господарством. За грантові програми обладнав теплицю, купив інструменти. Вирощую малину і полуницю. Це вигідніше, ніж картопля. Наприклад, із 10 соток можна зібрати тонну малини. Якщо продати закупнику по 30 гривень, вийде 30 тисяч гривень прибутку. Також починаємо вирощувати батат — солодку картоплю. Таку не їсть колорадський жук і вигідно продавати. Кілограм коштує 30-40 гривень", - розповідає чоловік.

В Горлівці мали власну квартиру. Перед від'їздом закінчили ремонт, що тривав п'ять років. Вклали багато зусиль і грошей. Зараз там безкоштовно живуть знайомі з багатодітної сім'ї. Оплачують комунальні і час від-часу пересилають речі. "Коли купував будинок, назвав умовно-придатним для житла. Дах не тече, вікна є. В середині були поточені шашлями два стола і стільці. От і все. Минулого року виграли невеликий грант на ремонт. Почали робити найбільш необхідне. Залили бетоном підлогу, яка була земляною. Поставили котел для опалення. Замість шафи зробив із дошок полиці для одягу. Дуже допомогли місцеві жителі. Сусід ремонтував зі мною дах. Тракторист скопав город за півціни. Сусіди подарували буфет, стіл, матрац, подушку, диван. Приносили овочі зі своїх городів, молоко, - розповідає Олег Міхеєв. - Раніше робив ставку на комфортне життя та затишок. Зараз навчився радіти простим речам. Звикати довелося лише до місцевих звичаїв".



Переглядів: 4509
Поширень: 0