Презентація типового проекту сміттєсортувального комплексу ССК-2017 відбулась сьогодні в обласній державній адміністрації за участі голови ОДА Валерій Коровія, першого заступника голови Андрія Гижка, заступника голови Василя Броварника та керівників профільних департаментів облдержадміністрації.

За останні місяці в області значно активізовано роботу з даного питання, оскільки введення в дію з 1 січня 2018 року п.32 Закону України « Про відходи», яким забороняється захоронення необроблених побутових відходів змушують обласну владу та керівників районів напрацювати концепцію і крок за кроком прямувати у напрямку вирішення питання утилізації та переробки твердих побутових відходів.

Нагадаємо, що під час відкриття сміттєсортувальної станції в Мурованокуриловецькому районі на початку серпня, Валерій Коровій наголосив, що на сьогоднішній день на рівні обласного бюджету закумульований ресурс, який дає можливість у пропорції 75% - обласні кошти, 25 % - кошти місцевого бюджету, реалізувати у Вінницькій області десятки подібних проектів.

Голова ОДА, відзначивши важливість м. Могилів-Подільського, як прикордонного міста обласного значення, наголосив, що до питання утилізації та переробки ТПВ має бути надзвичайно скрупульозний і професійний підхід, а обласна влада, в свою чергу, готова підставити плече.

В Могилеві-Подільському планують побудувати найсучасніший сміттєсортувальний комплекс

Відтак, сміттєсортувальний комплекс розглядатиметься як базовий не лише для міста, але й для Могилів-Подільського району.

За словами міського голови м. Могилева-Подільського Петра Бровка, жителі міста вже більше семи років частково сортують сміття, відбираючи скло та пластик, а міська влада пропонує стратегію, за якою тверді побутові відходи слід розглядати не як сміття, а як товар.

Розробку проекту сміттєсортувального комплексу ССК-2017 було доручено місцевому підприємству «ПП Поділля- ековторресурси», яке має успішний досвід в галузі переробки ТПВ, з урахуванням передових технологій та європейських норм переробки сміття, умов праці, екологічних ,санітарних, протипожежних норм тощо.

В Могилеві-Подільському планують побудувати найсучасніший сміттєсортувальний комплекс

Проект викликав жваву зацікавленість в учасників зустрічі, тож, наразі розглядатиметься питання про можливість його реалізації на умовах співфінансування із залученням коштів обласного бюджету.



Переглядів: 2148
Поширень: 0