«Моя команда максимально ефективно допрацює до прийняття рішення про голову облдержадміністрації» - сказав він і далі окреслив низку проблем, над розв’язанням котрих нині працює.

Зокрема, це стосується посівної кампанії, відновлення автомобільних доріг після зими, дотримання термінів виплати зарплатні і соціальної підтримки пенсіонерів.

Фахівці облдержадміністрації врегульовують правові норми з розподілу землі, долають наслідки конфлікту навколо спроб реформи газопостачальних організацій.

Олександр Домбровський повідомив про результати зустрічі з начальником Генерального Штабу ЗСУ, котрий днями відвідав область, і за якими прийнято конкретні рішення на користь військовослужбовців та їхніх сімей.

Що ж до політичної складової прес-конференції, то варто привернути увагу до кількох пунктів, по яких у суспільстві точиться дискусія, і котрі звучали у запитаннях журналістів.

У першу чергу їх цікавило чи має намір Олександр Домбровський виїжджати зі свого службового кабінету і у який спосіб.

«Ми повинні змиритися з тим, що в області буде змінено голову облдержадміністрації. Це станеться в силу багатьох факторів і багатьох причин, - констатував губернатор. - Це є нормою європейських правил гри. Людина повинна цивілізовано відійти від влади, подивитись на все в іншій системі координат. І мати можливість, якщо на те будуть підстави, повернутись на новому політичному циклі. А ненормальним є те, коли з владних кабінетів людей виносять ногами вперед.

Для мене немає трагедії покинути це крісло. Я не робив і не збираюсь нічого робити для того, щоб кігтями триматись за нього. Політика є політикою. Тут слід бути послідовним і зваженим. Я не маю наміру робити чергові революції, чи грюкати дверима. На відміну від багатьох інших губернаторів, котрі зараз знаходяться на лікарняних, чи вже написали заяви».

Олександр Домбровський нагадав про свій виступ на останній сесії облради, у якому змалював образ свого можливого наступника: патріот, фахівець, мудрець. «Інше рішення, - додав він, - залишиться на совісті тих, хто прийматиме його. Області потрібен не політик, а глибокий професіонал. Ідеальною кандидатурою є діючий голова обласної ради Григорій Заболотний. Абсолютно готовою кандидатурою є вінницький міський голова. Але питання в тім, чи захочуть вони, і чи захочуть їх».

Губернатор продовжив аналізувати список своїх можливих претендентів. Серед них він бачить і нинішнього першого заступника голови ОДА Валерія Коровія, і свого заступника Василя Чернія, котрий, як відомо, близький до спікера ВРУ В. Литвина.

«Питання не в персонах, а в принципах, - додав він. - Якщо область буде віддана під протекторат певної партії, то вона й формуватиме команду облдержадміністрації. Але мені не хотілося б, щоб такий принцип було покладено в основу прийняття рішень».

Торкнувшись можливої співпраці з новим українським урядом опозиційної, за партійним складом, Вінницької облради, Олександр Домбровський припустив, що вона діятиме, керуючись здоровим глуздом, а не політичними принципами. «Там, де наші позиції будуть співпадати, ми будемо нормально співпрацювати».

Олександр Домбровський називає свою «команду» однією з найкращих в Україні і пропонує її не змінювати. «Я вважав би, що це було б правильно для Вінницької області, і це було б правильно для нового Президента, і було б правильно і для нового прем’єр-міністра, і для Уряду, якщо у Вінницькій облдержадміністрації залишать професійну команду. Я впевнений, що команда облдержадміністрації у Вінницькій області є однією з найкращих в Україні», - сказав він.


Переглядів: 4462
Поширень: 0