12 жовтня на Вінниччині було відкрито відремонтовану ділянку автомобільної дороги державного значення Т-02-05 «Куна-Кунка», що є частиною «об’їзного» шляху навколо м. Гайсин.

Відремонтовано ділянку дороги протяжністю 8,4 км. За інформацією керівника Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігоря Корольчука, з 2008 року, згідно рішення обласної координаційної ради, рух транзитних вантажних автомобілів здійснюється саме через цю дорогу.

На Вінниччині за майже 50 млн.грн. відремонтували дорогу державного значення

«За 10 років стан дорожнього покриття на ділянці протяжністю 8,4 км значно погіршився. Так в 2016 році, згідно постанови КМУ №384 в перелік об’єктів поточного середнього ремонту увійшла автомобільна дорога Т-02-05 «Куна – Кунка», протяжністю 8,4 км. Відповідно до постанови, держава надала фінансування 45 млн. грн., за умови співфінансування (не менше 10%) із місцевими радами»,- поінформував керівник служби.

Тож ремонт «об’їзної дороги» фінансувався із трьох джерел: 4,5 млн. гривень виділила Гайсинська РДА, ще 360 тис. гривень надала Кунянська об’єднана територіальна громада для облаштування тротуарів.

«Роботи по ремонту дороги Т-02-05 ми розпочали наприкінці минулого року, а продовжили з червня 2017-го, коли вже було виділено державне фінансування. Загалом відремонтовано 10,6 кілометрів. З них 8,4 це ділянки від М-12 до Куни, інша частина - від Куни до Мар'янівки», - повідомив Ігор Корольчук.

На Вінниччині за майже 50 млн.грн. відремонтували дорогу державного значення

За рахунок митних коштів було проведено ремонт ділянки в районі села Мар’янівка, що є продовженням «об’їзної» дороги м. Гайсин. На об’єкті влаштовано асфальтобетонне покриття, відновлено тротуари, встановлено нові бордюри та нанесено розмітку.

Голова Вінницької облдержадміністрації Валерій Коровій підкреслив, що ця дорога є важливим інфраструктурним об’єктом для Гайсинського району.

«Тут була надзвичайно проблемна ділянка. Нова дорога - це успіх кожного з нас, і, в першу чергу, місцевої громади, яка ставила питання ремонту та долучилась до співфінансування, - зазначив Валерій Коровій.- Хочу нагадати, що ще рік назад сумарне фінансування системи облавтодору у Вінницькій області коливалось в межах 250 млн.грн. В цьому році це вже майже 1 мільярд, а в наступному, 2018 році, це вже буде 2 мільярда гривень для Вінницької області. Тож ми матимемо можливість відремонтувати не лише дорогу М-12, яка з’єднує західні кордони України із півднем і сходом, а ми почнемо крок за кроком ремонтувати місцеві дороги».

На Вінниччині за майже 50 млн.грн. відремонтували дорогу державного значення

Очільник області вручив Почесні грамоти обласної адміністрації та обласної Ради і грошові винагороди працівникам Служби автомобільних доріг у Вінницькій області.

На Вінниччині за майже 50 млн.грн. відремонтували дорогу державного значення

На завершення урочистостей, голова ОДА Валерій Коровій, голова Гайсинської РДА Владислав Уткін та голова Кунянської територіальної громади Світлана Кондратюк перерізали символічну стрічку в ознаменування відкриття повноцінного руху на відремонтованій ділянці автомобільної дороги державного значення Т-02-05 «Куна-Кунка».

На Вінниччині за майже 50 млн.грн. відремонтували дорогу державного значення



Переглядів: 3852
Поширень: 0