Зустрічаючись з представниками вінницької влади Вітєзслав Півонько окреслив головну мету приїзду на вінницьку землю. «Ми знаємо, що чеські підприємства вже працюють у вашій області, але пріоритетним завданням залишається наша співпраця в галузі агропромислового комплексу»- зазначив він.

В свою чергу перший заступник голови облдержадміністрації Валерій Коровій, голова обласної ради Григорій Заболотний та перший заступник Вінницького міського голови Іван Михайлюк ознайомили поважних гостей з інфраструктурою та потенціалом подільського краю.

Валерій Коровій акцентував увагу на великому логістичному потенціалі нашої області. «Міжнародний аеропорт «Вінниця», потужні залізничні магістралі – це лише частина того значного потенціалу, що може стати головним аргументом в залучені інвестицій та зв’язків між державами» - сказав В.Коровій.

Про значні потужності агропромислового комплексу розповів гостям Григорій Заболотний. «Вінниччина має найбільшу переробну систему. Підтвердження тому є такі потужні підприємства, як «Аграна Фрут», «Вінницький олієжиркомбінат», «АВІС» та багато інших». За словами Григорія Заболотного сьогодні важливо, щоб розвивались ділові відносини між вінницькими та чеськими підприємствами, а влада в свою чергу сприятиме безперешкодній співпраці бізнесу.

Окрім сільського господарства на зустрічі сторони окреслили подальші плани співпраці в галузях економіки, культури та освіти.


Переглядів: 2641
Поширень: 0