Днями в пункті пропуску «Могилів-Подільський – Отач» митного поста «Дністер» на виїзд з України смугою спрощеного митного контролю «зелений коридор» прибув легковий автомобіль під керуванням громадянина Республіки Молдова. Під час усного опитування громадянина та візуального огляду транспортного засобу у працівників митниці виникла підозра про наявність в автомобілі товарів, прихованих від митного контролю. Авто скерували у відведене для огляду транспортних засобів місце. В ході здійснення митних формальностей під переднім сидінням автомобіля виявили керамічні вироби – 20 статуеток. Експертна комісія Вінницького обласного художнього музею встановила, що 19 з них є культурною цінністю. Музейна вартість вказаних предметів складає 17050 грн.

Згідно з Митним кодексом, у випадках, передбачених законом, на окремі товари встановлюють обмеження щодо їх переміщення через митний кордон України. Зокрема, для пропуску необхідно мати свідоцтво на право вивезення культурних цінностей, якого водій не мав. Тож намагався перемістити через митний кордон України товари без дозвільних документів.

За цим фактом складено протокол про порушення митних правил за ознаками ст. 471 МКУ «Порушення порядку проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю». Предмети правопорушення вилучено. Справу скеровано до суду.



Переглядів: 1648
Поширень: 0