У рамках проведення Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу - у твоїх руках», у селі Пеньківка Шаргородського району відбулася символічна зустріч поколінь. А об’єднали їх дві речі: турбота про природу та вшанування пам’яті людини, котра присвятила цій справі все життя. Учні та педагоги Пеньківської школи, а також фахівці Вінницького обласного лісомисливського господарства спільними зусиллями створили Алею пам’яті знаного науковця, нашого земляка, заслуженого лісівника України Василя Байтали.

Саджанці голубої ялини, ялівця колоновидного, самшиту вічнозеленого, а ще світла енергетика старанних, юних та вправних досвідчених рук відтепер наповнюватимуть територію Пеньківської середньої загальноосвітньої школи, що у Шаргородському районі. Спільними зусиллями учні, учителі та лісівники, на знак вшанування пам’яті свого односельчанина, видатного лісогосподарника Василя Байтали закладають Алею його імені. Пеньківці пишаються земляком, який присвятив себе збереженню лісу. За життя він пройшов шлях від простого лісівника до Міністра лісового господарства Радянського союзу.

Ідея створення Алеї пам’яті належить адміністрації Пеньківської школи, фахівці Жмеринського лісгоспу радо її підтримали, а обласне управління лісомисливського господарства допомогло втілити у життя.

У селі Пеньківка, що з усіх боків оточене лісами, виростять не лише ці саджанці, а й нове покоління лісівників, яке продовжить справу попередників. Хоча й зараз знаються на цьому не гірше за фахівців.

Алея пам’яті Василя Байтали знаменує початок тісної співпраці Пеньківської школи та лісівників, зазначив начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Бондар. І взяв на себе зобов’язання створити спільне шкільне лісництво на знак пам’яті Василя Байтали, яке буде своєрідним продовженням справи лісівників.


Переглядів: 2773
Поширень: 0