Сьогодні, в ході щопонеділкової апаратної наради голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія з керівниками департаментів та служб області, зі звітом про роботу Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації у 2017 році виступив директор Департаменту Сергій Волков. Посадовець окреслив пріоритетні напрямки роботи та головні завдання структурного підрозділу на 2018 рік.

Інформуючи про діяльність Департаменту, Сергій Волков окремо зупинився на новому напрямку роботи, який стосується розвитку та утримання доріг загального користування місцевого значення, а також розробки та впровадження програм розвитку дорожнього господарства. Таким чином, у 2017 році в структурі Департаменту з’явилось нове управління інфраструктури розвитку мережі автомобільних доріг загального користування.

Серед завдань Департаменту у 2017 році Сергій Волков визначив такі: реалізація проектів в сфері житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури, що відповідають завданням стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року; підготовка ЖКГ до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років; реалізація обласних програм з енергозбереження та енергоефективності; реалізація проектів із водопостачання та водовідведення в населених пунктах; розвиток та утримання доріг загального користування місцевого значення; впровадження роздільного збору твердих побутових відходів та запровадження систем GPS-моніторингу і створення оперативно-диспетчерського центру.

«В рамках підготовки житлово-комунального господарства області до осінньо-зимового періоду 2017-2018 років виконано ряд робіт, зокрема: проведено підготовку 970 котелень, 107 центральних теплових пунктів, приведено у відповідність 367 км теплових мереж, виконано роботи із заміни покрівель на 1390 будинках, здійснено ремонт інженерних мереж у 1 тис. 122 будинках, комплексно підготовлено 4 тис. 255 житлових будинків. Окрім того, замінено 31 км водопровідних мереж та 7,4 км. каналізаційних мереж. Що стосується дорожньо-мостового господарства, то протягом звітного періоду підготовлено 321 одиницю спецтехніки та заготовлено близько 28 тис. тон протиожеледної суміші», - зазначив Сергій Волков.

Торік на Вінниччині, завдяки впровадженню енергоефективних заходів,  скоротили споживання газу на 4,8 млн. м3

Серед пріоритетів роботи Департаменту на 2018 рік Сергій Волков назвав комплекс організаційно-технічних заходів на підприємствах житлово-комунального господарства, серед яких мають місце заготівля традиційного та альтернативного палива відповідно до технологічних потреб, оснащення виробничих об’єктів та споживачів комерційними та технологічними приладами обліку споживання енергоресурсів, проведення капітального та поточного ремонтів основного виробничого обладнання із застосуванням енергозберігаючих технологій.

«Протягом 2017 року на реалізацію енергоефективних проектів залучено близько 262 млн. грн. з різних джерел фінансування, що перевищує показники 2016 року на 30 млн. грн. Окрім того, на альтернативні види палива переведено 17 котелень, на що використано 21 млн. грн. Таким чином, завдяки впровадженню даних технологій, вдалось скоротити споживання природного газу на 4,8 млн. метрів кубічних», - додав очільник Департаменту. 



Переглядів: 1364
Поширень: 0