За словами В. Чернія хід весняно-польових робіт в області проходить у звичайному ритмі і вже майже засіяна вся рання структура зернових. Завдяки високим врожаям останніх двох років є можливість вишукати власний кошт на проведення посівної у поточному році. Так, сільськогосподарські підприємства області мають у своєму обігу 1 млрд. 200 млн. грн. і лише 122 млн. грн. господарствами було взято кредитів на виконання робіт – в основному для переоснащення обладнання та оновлення механізованої техніки. В області нараховується 101 сільське господарство, яке потребує саме кредиторських ресурсів на різні терміни дії. Паливно-мастильними матеріалами область забезпечена на 93%, що дає можливість безперебійно працювати всім сільськогосподарським підприємствам.

Не зважаючи на сувору зиму можна сказати, що хлібні зернові вистояли і лише 11 тис. га було пересіяно. Загалом в поточному році в області засіяно зерновими культурами 400 тис. га. Поряд з цим є певні проблеми, а саме, зимою вимерзло більше 50% ріпаку. Таким чином пересіваються дані площі кукурудзою та ярим ріпаком.

В поточному році збільшилися площі засіву цукровим буряком на 22 тис. га і становлять 78 тис. га. Ліцензії на переробку цукрового буряка отримали 14 заводів.


Переглядів: 2616
Поширень: 0