Працівники Вінницького районного відділу поліції затримали підозрюваного у вчиненні глуму над чотирма могилами в с. Горбанівка Вінницького району. Правоохоронці встановили пункт прийому металобрухту, куди зловмисник здав викрадені хрести та таблички з могил. Речові докази вилучені.

Напередодні Великодніх свят люди прибирають на кладовищах, приводять до ладу могили родичів. 65-річна мешканка с. Горбанівки, прийшовши з такою метою на цвинтар, виявила що з трьох могил її родичів викрадені таблички з надписами та хрести з нержавіючого металу.

За словами заступника начальника Вінницького районного відділу поліції Інни Татарченко поліцейські опитали місцеве населення, перевірили пункти прийому металобрухту та швидко знайшли підозрюваного у вчиненні цього злочину.

Ним виявився 26-річний місцевий житель, який веде асоціальний спосіб життя. Він поглумився над могилами, з метою отримання коштів за метал, з якого виготовлені хрести та таблички. Його підозрюють у вчиненні глуму над чотирма могилами.

Поліція вилучила речові докази.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.297 КК України (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого ) . За такий злочин передбачено покарання у вигляді штрафу до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк. 



Переглядів: 1622
Поширень: 0