У четвер, 26 квітня, у Войнашівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Барського району відбулось урочисте зібрання з нагоди вшанування пам’яті та відкриття меморіальної дошки випускнику школи, бійцю АТО – Штейку Олександру Борисовичу.

У мітингу взяли участь учнівський та педагогічний колективи школи, рідні, друзі, військові побратими Героя, керівництво району та органів місцевого самоврядування, а також односельчани.

Народився Олександр Штейко 14 лютого 1971 року в с.Балки Барського району Вінницької області. З 1986 року навчався у Войнашівській середній школі, яку закінчив у 1988 році. Після школи пішов на службу в Хабаровський військово-морський флот. Після закінчення служби на флоті навчався в торговельному технікумі. Далі довгий час працював у Барському райавтодорі.

В Барському районі відкрили меморіальну дошку Герою АТО Олександру Штейку

Події, що відбулися в нашій країні в 2014 році, не залишили байдужим Олександра Штейка. Як істинний патріот, він не міг залишитися осторонь тих подій, що відбуваються на Сході нашої держави. Так, з серпня 2014 року виконував військовий обов’язок в зоні проведення АТО, а саме в 72-й окремій гвардійській механізованій бригаді, де був командиром БМП.

В Барському районі відкрили меморіальну дошку Герою АТО Олександру Штейку

У 2015 році отримав контузію очей і повернувся додому для реабілітації. Відновивши сили, Олександр знову повернувся на Схід. 19 листопада 2016 року отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня.

26 квітня 2017 року поблизу Верхньоторецька Донецької області під час обстрілу Олександр Штейко загинув від кулі снайпера. Того ж року, 11 жовтня, старший сержант Олександр Штейко нагороджений посмертно орденом «За мужність» ІІ ступеня.

Пам’ять загиблого вшанували хвилиною мовчання, запаливши свічки та поклавши квіти. Право відкрити меморіальну дошку було надано матері загиблого - Лідії Гвоздецькій та військовим побратимам. Освячення меморіальної дошки провів настоятель Свято-Михайлівського храму протоієрей Олександр.



Переглядів: 2162
Поширень: 0