Вінницька обласна Рада спільно з облдержадміністрацією оголосила про початок 7 щорічного конкурсу проектів розвитку територіальних громад. Відтак, з 20 травня по 18 червня конкурсна комісія, яка діє при Головному управлінні економіки, приймає заявки на участь у конкурсі.

Зацікавленість до конкурсу з боку громад щорічно зростає, каже голова дирекції конкурсу. Якщо ще 2004-го було подано лише 27 проектів, то вже минулоріч – 171. Загальна вартість ініціатив складає понад 15 мільйонів гривень. Це свідчить про те, що на місцях достатньо проблем, які потребують вирішення. Певна тенденція зберігається і в плані активності учасників. Лідирують Липовецький, Погребищенський, Томашпільський райони.

Теми, які обирають очільники громад для проектів, різнопланові. Це – покращення інфраструктури на місцях, ремонт об’єктів соціальної сфери, реалізація культурних заходів, запровадження новітніх технологій.

Цьогоріч призовий фонд конкурсу складає мільйон двісті тисяч гривень. Громади змагатимуться у трьох номінаціях. А саме: серед сіл та селищ, міст районного та обласного значення. Розмір грантів першої категорії дорівнює 50 тис. грн., другої – 60 тис., третьої - 75 тис. гривень.

Як запевнила конкурсна комісія, при визначенні переможців перевага надаватиметься проектам, в яких передбачено співфінансування реалізації задумів на місцях.

Конкурс проектів розвитку громад – вкрай потрібна справа, зауважив заступник голови обласної Ради Віктор Вікалюк. Ради мають можливість отримати додаткові кошти на вирішення нагальних проблем на місцях.

У планах конкурсної ради – видати книгу, в якій буде надруковано приклади проектів-переможців, методичні рекомендації, як правильно оформляти заявки. Посібник отримають усі громади.


Переглядів: 3079
Поширень: 0