Міністерством економіки України було підбито підсумки комплексної оцінки соціально-економічного розвитку Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва та Севастополя за І квартал 2010 року. (Нагадаємо, така оцінка здійснюється на підставі обрахунків Держкомстату за методикою, затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 30 липня 2008 року).

46 показників, що охоплюють різні сфери соціально-економічного розвитку регіонів, зокрема реального сектору, інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності, державних фінансів та фінансових результатів діяльності підприємств, соціального сектору, споживчого ринку, екології визначили місце кожного регіону в окремій сфері та загальне місце в рейтингу.

Вінницька область увійшла в групу п\'ятьох лідерів і посіла ІІІ місце (після Полтавської та Івано-Франківської, випередивши м.Київ та Тернопільщину). У порівнянні з рейтингом за перший квартал минулого року Вінниччина покращила показники на 4 позиції. Така ситуація зумовлена найвищим першим місцем у сфері споживчого ринку, другим у сфері екології та шостим у сфері державних фінансів та фінансових результатів діяльності підприємств.

Узагальнені місця регіонів України за комплексною оцінкою соціально-економічного розвитку за І квартал 2010 року

Лідери

  1. Полтавська область
  2. Івано-Франківська область
  3. Вінницька область
  4. м.Київ
  5. Тернопільська область


Переглядів: 3249
Поширень: 0