Іноземні гості вже почали ознайомлюватися з можливостями Вінницької області.

За словами Валерія Коровія Вінниччина має чимало проектів, які можуть зацікавити алжирців. «Алжир є досить цікавим ринком у широкому спектрі взаємовідносин та співробітництва і не лише стосовно проектів гуманітарної сфери. У Вінниці діє аеропорт, працює відомий у світі медичний університет. Ми можемо реалізувати спільні проекти у галузі будівництва, енергозбереження та медицини, налагодити поставки сільськогосподарської продукції - зерна, ячменю. Вінницький олієжиркомбінат може забезпечити поставку жирів тощо» - зазначив В.Коровій.

І це не дивно, адже житлове будівництво та медицина раніше були серйозною проблемою в Алжирі. Відсутність інфраструктури та продовження припливу населення із сільських - в міські райони, було надмірним для обох систем. Зараз же в державі тривають широкомасштабні роботи, а м.Алжир має одну з найвищих ставок у світі за забезпеченням житлової площі.

Як зауважив Беннур Карім Алжир теж має чимало проектів, які може запронувати нашій області. Спільні проекти можуть проводитися у галузях, які найбільш розвинені, як у центрі так і у державі, а саме в газовій, хімічній та харчовій промисловості. В країні для використання на внутрішньому ринку та на експорт вирощуються пшениця, ячмінь, овес, виноград, оливки, цитрусові, фрукти.

Вцілому Алжирській делегації сподобалась Вінниччина, адже за їх словами це унікальний, яскравий край, який має великі можливості та перспективи на майбутнє. Зараз на часі стоять переговори між Народною Радою Гідри та селищною радою Турбова про співробітництво, і в найближчий час сторони зацікавлені у налагоджені якомога тіснішої співпраці на рівні областей.

Валерій Коровій підкреслив, що на регіони наших держав чекає успішна співпраця, адже ділові стосунки наче футбол – для перемоги необхідно мати зіграну команду, яка йде до поставленої мети. І саме таку ми маємо на Вінниччині.

В планах іноземних гостей на найближчі дні - подальше ознайомлення з інфрастуктурою області.


Переглядів: 2829
Поширень: 0