За інформацією головного управління з надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, у літній період в області почастішали випадки загибелі людей на воді. Так, з початку року потонуло 34 особи, в тому числі 5 дітей, причому в першій половині спекотного червня загинуло 23 людини.

Основними причинами трагічних випадків називають нехтування відпочиваючими власної безпеки, невпорядкованість пляжів та відсутність на деяких з них сезонних рятувальних постів. Окрім того, через недофінансування комунальні аварійно-рятувальні водолазні служби не здатні повноцінно працювати.

Аби максимально запобігти загибелі людей на воді, голова облдержадміністрації доручив владі на місцях перевірити стан пляжів та місць масового відпочинку поблизу водоймищ на відповідність правилам безпеки, а також готовність аварійно-рятувальних служб до реагування на надзвичайні ситуації на воді. Відповідно, наголосив губернатор, заборона купання в стихійних місцях повинно жорстко контролюватися. Також Микола Джига вимагає перевірити, чи відповідно позначені найбільш небезпечні ділянки.

Підприємства і організації, за якими закріплені місця масового відпочинку, повинні подбати про створення відомчих рятувальних постів на пляжах та організацію постійного чергування рятувальників. План забезпечення охорони життя на воді також передбачає чергування лікарів та патрулювання пляжів з метою попередження надмірного вживання спиртного, що часто стає причиною трагічних випадків.

Влада вимагає не лише посилення відповідальності власників водних об’єктів, а й закликає любителів купання зважати на попереджувальні знаки на річках і озерах. Разом з тим, очільник області звернувся до ЗМІ, батьків, вчителів та громадських активістів з проханням допомогти переконати вінничан цінувати власне життя.


Переглядів: 2760
Поширень: 0