Під час відпрацювання автошляхів Вінницької області працівники відділу ветеринарної міліції спільно з екіпажем ДАІ в Гайсинском районі зупинили автомобіль ВАЗ-21053, в причепі якого знаходилися 14 бідонів заготовленого сирого молока об\'ємом 600 літрів без відповідних документів. 600 літрів забрудненого молока виявили правоохоронці у Гайсинському районі областіДаний автомобіль з сирим товарним молоком був доставлений в Гайсинську міжрайонну державну лабораторію ветеринарної медицини для проведення детального обстеження та визначення якісних характеристик продукції.

Лабораторні дослідження показали, що молоко на 20% складається з води. Крім того, його бактеріальна забрудненність перевищує усі допустимі норми, кислотність понад 20 градусів Тернера. За словами начальника ветеринарної міліції ГУМВД України у Вінницькій області Павла Дармограя, виявлена продукція не лише не відповідає санітарним вимогам, але є небезпечною для споживання.

Враховуючи те, що виявлена продукція згідно висновку Державної незалежної протиепізодичної комісії не може використовуватися в харчових цілях, її направили на корм для тваринам.

Як пояснив водій автомобіля, це молоко він збирав у людей в селах для одного молокопереробного підприємства області.

Чоловіка притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП "Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог".


Переглядів: 2878
Поширень: 0