Ділянки, загальною площею 6 соток, були густо засіяні наркорослиною, швидше за все минулорічного насадження. Заборонені рослини колосилися вище за людський зріст. Правопорушники добре продумали незаконну посівну діяльність: місцевість, оточена деревами та чагарниками, захищала «врожай» не лише від морозів, а й –від ока правосуддя. Працівники ГУМВС області і представники місцевої міліції вжили необхідних заходів, щодо знищення виявлених посівів. Було залучено спеціальну сільськогосподарську техніку. Скошену коноплю спалили.

За словами Сергія Мельника, цього річ в області виявлено 260 посівів не лише дикоростучої коноплі, а й – на присадибних ділянках громадян. Мала кількість вирощування заборонених рослин карається адміністративною відповідальністю. Кримінальна ж настає, коли макове угіддя нараховує 100 кущів, або 30 – конопляне.

Масштаб кримінального наркобізнесу інколи вражає навіть досвідчених правоохоронців. Минулого місяця співробітники управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків спільно з іншими службами викрили нарколабораторію з виробництва, виготовлення та збуту коноплі. Це приватна садиба в центрі Вінниці, замаскована під станцію технічного обслуговування автомобілів. Господар отримував зілля з плантацій, за допомогою підручних засобів переробляв його у наркосировину і продавав. Рештки закопував на городі, а для власної безпеки встановив цілодобове відео спостереження біля входу. Скільки таким чином він працював і хто був його клієнтами, з’ясовує слідство. За фактом порушено кримінальну справу.


Переглядів: 3069
Поширень: 0