Калинівський район повністю газифікованоВ Калинівському районі газифікували останній населений пункт. Урочистий пуск підвідного газопроводу за участю голови облдержадміністрації Миколи Джиги 13 липня відзначала територіальна громада сіл Мізяків, Мізяківська Слобідка та Павленки. Будівництво газової труби протяжністю 17,7 км обійшлося у майже вісім з половиною мільйонів.

В будівництво газопроводу було інвестовано 8,45 млн. грн. з різних джерел фінансування, в тому числі за рахунок коштів Міноборони 980 тис. грн.. З місцевого бюджету виділили 150 тис. грн.. У 2009 році НАК „Нафтогаз України” згідно з умовами Договору передбачив видатки на об’єкт в сумі 3 млн. грн., проте було профінансовано лише 2 млн. грн.Голова газового кооперативу Любов Павленко звернулась до голови облдержадміністрації з проханням посприяти в отриманні заборгованого мільйона.

Калинівський район повністю газифікованоОчільник області доручив врегулювати ситуацію своєму заступнику Роману Аксельроду. 

Протяжність газових мереж на території Мізяківської територіальної громади становить 51,3 км. За словами сільського голови, селяни, члени газового кооперативу, збирали по 3,5 тисячі гривень з двору, щоб провести газ до своїх осель.

Чи дійшло блакитне паливо до селянських хат, губернатор перевірив особисто, завітавши до осель ветерана війни Олексія Древенчука та ветеранської вдови Меланії Лісинчук.

Усього в трьох населених пунктах живе 998 людей. Громада нараховує 775 дворів.

Для довідки:

За даними ВАТ «Вінницягаз», газифікація Калинівського району стартувала у 1960 р. Першим селом, в якому запалав «блакитний вогник», стала Корделівка. Всього газифіковано понад 50 населених пунктів. Загальна протяжність газових мереж в районі – майже 900 км.


Переглядів: 3793
Поширень: 0