В Немирівському районі 22 липня за головування Віце-прем‘єр-міністра України Віктора Слаути відбулося пленарне засідання, в якому взяли участь представники шести країн світу, а саме Росії, Білорусії, Молдови Латвії та Ізраїлю.

На Вінниччині відкрився чотирьохденний ХV Міжнародний симпозіум з розвитку машинного доїнняНа початку відбулося ознайомлення з лідером машинобудування області – ВАТ «Брацлав», група компаній якого на сьогоднішній день є єдиною в Україні, що займається науковими дослідженнями, розробкою, конструюванням, монтажем і сервісним обслуговуванням обладнання для виробництва молока і промислового свинарства. Продукція даної групи підприємств відповідає міжнародним стандартам системи якості, витримала державні приймальні дослідження, має відповідний сертифікат та відзначена високими міжнародними нагородами. Географія партнерських відносин компанії охоплює країни СНД, Європи, Азії, Африки та Латинської Америки. Науково-виробничий потенціал товариства забезпечують почесний академік Національної Академії аграрних наук України, лауреат Державної премії в області науки і техніки, заслужений машинобудівник України Микола Михайленко, який є головою правління ВАТ «Брацлав». В групі компаній працюють близько 1000 осіб – науковців, конструкторів, інженерно-технічних працівників та спеціалістів робітничих професій.

Відкриваючи симпозіум В. Слаута зазначив, що уряд вживає заходів для подальшого розвиту вітчизняного тваринництва, зокрема зменшив обсяги ввозу в Україну імпорту м‘яса на 60 тис.т, що дасть поштовх для нарощування потенціалу українських виробників м‘ясо-молочної продукції. Встановлюється відповідний ціновий індикатор Аграрного фонду, що стабілізує ціноутворення в аграрному секторі економіки. Передбачається впровадження сучасних агротехнічних новинок за рахунок Агролізингу в усі сфери АПК та суттєвий розвиток страхового фонду. Ці заходи є складовою частиною загальнодержавної програми «Україна для людей».

Заступник голови облдержадміністрації Василь Черній охарактеризував здобутки агропромислового комплексу області. Зокрема, Вінниччина посідає третє місце в державі за обсягами загального валового продукту АПК, в тому числі перше місце з рослинництва та сьоме в тваринницькій галузі, потенціал якої в поточному році постійно зростає, в тому числі нарощується кількість поголів‘я великої рогатої худоби. Вінницький край є лідером з виробництва молока та м‘ясопродуктів.

В. Слаута побажав всім учасникам симпозіуму плідної праці та налагодження тісної кооперації щодо впровадження новітніх технологій у тваринницькій галузі.


Переглядів: 2855
Поширень: 0