«Цей результат досягнуто завдяки сумлінній праці трудівників ланів, які не покладаючи рук наполегливо працюють на благо країни. Бажаю хліборобам: спеціалістам, керівникам сільгосппідприємств, представникам усіх ланок управління – міцного здоров’я, добра, щастя, затишку та злагоди в кожній оселі!» - йдеться в урядовій телеграмі на ім’я голови облдержадміністрації Миколи Джиги від Прем’єр-міністра України Миколи Азарова.

На сьогодні в області зібрали 1,7 млн. тонн ранніх зернових. Більшість районів закінчили збір озимого ячменю. Найвища урожайність цієї культури у Ямпільському районі - 38 центнерів з гектара, Бершадському - 36 центнерів з гектара та Крижопільському районі – 35 центнерів з гектара.

Триває збирання ярого ячменю та озимої пшениці. На елеватори Вінниччини надійшло 202 тис. тонн зерна: продовольчого - 80%, фуражного – 20%. За словами заступника голови облдержадміністрації Василя Чернія, як і кожних жнив, комбайнів не вистачає. За радянських часів починали жнивувати з півдня на північ. Щодо втрат, вони були завжди і цьогорічні жнива – не виняток. А найболючішим питанням для аграріїв традиційно залишається ціна на збіжжя.


Переглядів: 2887
Поширень: 0