Голова облдержадміністрації Микола Джига вважає, що молоко від населення повинні приймати за ціною не менше трьох – трьох з половиною гривень за літр. Підвищення рівня закупівельних цін, на його думку, можна досягти за умови гарантованої якості сировини, яка буде перевірятися на молокоприймальних пунктах.

Відповідаючи на запитання журналістів у ході робочого візиту до Гайсинського району, Микола Джига наголосив: «Я бачу реальну ціну на молоко на рівні 3-3,5 грн. за літр. І вона повинна бути такою, якщо якість молока буде перевірятися на молокоприймальних пунктах». Він назвав неприпустимим ситуацію, коли здавальники сировини «доливають воду та розводять крейдою». «Ми будемо просити населення здавати якісне молоко», - зауважив очільник області. Разом з тим, підкреслив губернатор, завдяки цілеспрямованій роботі протягом останніх місяців вдалося підвищити рівень закупівельних цін на молоко з 1,5 грн. до 2,2 грн.

Для довідки:
На ринку молока в області працюють 17 молокопереробних підприємств області та біля 10 приватних сироробних цехів. Молоко заготовлюється в 1142 сільських населених пунктах, проте лише в 551 є молокоприймальні пункти. У минулому році в області вироблено 842 тис. тонн молока, з яких молокопереробними підприємствами області закуплено 461 тис. тонн (55%). Решта молока закуповують переробники з інших областей. Вінницька область – серед лідерів за обсягами виробництва молока в Україні.


Переглядів: 5237
Поширень: 0