Про це повідомив голова облдержадміністрації Микола Джига після селекторної наради, яку провів перший віце-прем’єр Андрій Клюєв. Очільник області вимагає від керівників сільгосппідприємств припинити випалювання пожнивних рештків.

На оперативній нараді з керівниками обласного та районного рівня голова облдержадміністрації наголосив на посиленні заходів з запобігання надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою. Спекотна погода та недотримання протипожежних норм призвели до виникнення 5 пожеж на ланах. Двічі «відзначились» Муровано-Куриловецький та Погребищенський райони. Горіла стерня також в Іллінецькому районі.

Голова облдержадміністрації Микола Джига повідомив, що по одному з випадків в Погребищенському районі порушено кримінальну справу. Спалювання пожнивних залишків загрожує керівникам сільгосппідприємств як мінімум накладанням штрафу згідно із ст. 77 Кодексу України про адміністративні порушення.

У двох лісових пожежах цього року було знищено майже 8 га лісових насаджень. Загальні збитки від полум’я становлять 100 тис. грн..

Голова облдержадміністрації Микола Джига підкреслив, що контролюватиме неухильне виконання завдань уряду та обласної адміністрації щодо запобігання і протидії пожежам. Відповідним службам він доручив посилити моніторинг за місцями стихійного відпочинку людей, а також забезпечити виконання відповідних попереджувальних заходів з охорони лісів, а саме в обмеженні відвідування лісів та заборони в’їзду автотранспорту. Разом з тим, він наголосив на недостатніх обсягах проведених робіт щодо прокладання мінералізованих смуг і протипожежних розривів, що перешкоджають поширенню вогню у випадку загоряння.
Обов’язки з координації дій з проведення заходів та мінімізації можливих негативних наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою, в регіоні виконує спеціальний оперативний штаб, створений відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації.


Переглядів: 3034
Поширень: 0