У нараді взяли участь начальник головного управління агропромислового розвитку А.Павліченко, директор Інституту кормів НААН України В. Петриненко, директор державної дослідної станції с.Агрономічне О. Корнійчук, начальник обласної державної насіннєвої інспекції А.Здор, заступники голів райдержадміністрацій з питань АПК, начальники районних управлінь агромпромислового розвитку та насіннєвих інспекцій, голови рад сільгосптоваровиробників, керівники базових господарств.

семінар-нарада на базі Япмільського районуНа нараді розглядалась питання завершення жнивної кампанії, підготовки ґрунту під посів озимих та ріпаку. Практична частина заходу відбулася в ТОВ «АМГ Миронівське», де відбувся показ техніки зберігання зерна в поліетиленових рукавах на основі аргентинської технології.

Відкриваючи нараду Анатолій Павліченко коротко зупинився на підсумках збору ранньої групи зернових культур та надав слово керівнику господарства ТОВ «АМГ Миронівське» Івану Катруку. Господар ознайомив присутніх з роботою технологічного обладнання, в тому числі сушильного агрегату, який використовує теплоенергію, що виробляється в результаті спалювання соломи. Висушене зерно завантажується у великі пластикові рукави - по 200 тонн. Собівартість його збереження набагато нижча ніж на 43 елеваторах, що діють в області.

Василь Черній підкреслив, що ця технологія адаптована в усьому світі і забезпечує якісне і надійне зберігання зерна.

На завершення практичної частини семінару відбулася демонстрація різних варіантів роботи ґрунтообробних агрегатів з основного і передпосівного обробітку ґрунту та посіву ріпаку.

семінар-нарада на базі Япмільського районуУчасники заходу побачили в роботі трактори Т-150 з дисковим лущильником ЛД-14, трактор К-700 з комбінованим дисковим ґрунтообробним агрегатом «Рубін», трактор «Кейс-310» з оборотним плугом «Лемкен» та іншу сільгосптехніку. Частина ґрунтообробної техніки виготовляється Краснянським ТОВ «Агромаш» (Тиврівський р-н). Коментарі надавав заступник начальника головного управління АПК Анатолій Безносюк.

Директор Інституту кормів НААНУ В.Петриченко ознайомив присутніх з технологією вирощування гібридних сортів кукурудзи, яка використовується для виготовлення силосу.

В районному будинку культури пройшла пленарна частина семінару-наради, на якому розглядалися такі питання: завершення збирання ранньої групи зернових, вимоги нормативно-технічних документів щодо оцінки якості зерна, особливості проведення посіву зернових культур у 2010 році, стан справ із прийманням зерна на елеваторах, а також були надані рекомендації щодо охорони праці та техніки безпеки на період проведення збиральних та посівних робіт.

Голова Ямпільської райдержадміністрації Володимир Волошин розповів про успішне завершення хліборобами району жнивної кампанії та окреслив поточні завдання аграрників.

Підводячи підсумки семінару-наради Василь Черній акцентував увагу керівників аграрної галузі районів щодо вжиття заходів для належного забезпечення якості зерна, умов його зберігання, продажу Аграрному фонду та наповнення регіональних ресурсів. Також зупинився на необхідності термінової ліквідації заборгованості по заробітній платі у галузі, підняття її розмірів на 15-20%, а також зосередив увагу на питанні повного розрахунку з людьми за орендовані паї. Закликав Раду сільгоспвиробників області активізувати свою роботу та звернув особливу увагу на недопущенні підняття цін на хліб та борошно в області, адже підстав для цього немає.


Переглядів: 5534
Поширень: 0