Лядовський ярмарок проводиться з благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона та за сприяння облдержадміністрації.

Традиція проведення Лядовського ярмарку відроджується з нагоди 1000-річчя заснування Лядовського монастиря на честь Усікновення глави Пророка, Предтечі і Хрестителя Господня Іоанна (Могилів-Подільський район), яке відзначатиметься у 2013 році.

Метою заходу, за словами організаторів, є відновлення православних традицій України на Поділлі, розширення активної співпраці між релігійними та територіальними громадами, поширення духовності та православного способу життя серед широких верств населення.

В ярмарку беруть участь монастирі та парафії Української Православної Церкви, виробники промислової та харчової продукції, приватні підприємства та фермерські хазяйства, майстри народних промислів, видавництва, ремісники і творчі колективи Поділля.

Ярмаркове містечко, розташовано на березі Дністра біля Лядовського монастиря, широко представить православні книги, ікони, предмети церковного начиння, вироби монастирських промислів і народних майстрів. На ярмарку буде і традиційна торгівля продуктами харчування та промисловими товарами, смачні пригощання і культурні розваги. Розпочнуться заходи у суботу, о 12 годині дня, після святкової літургії в Лядовському монастирі і триватиме до вечора неділі.

«Лядовський ярмарок – це, в першу чергу, відродження традиції, то як було тоді, коли люди більш вірили в Бога.. Йде відроження Лядовської обителі, яка через три роки буде святкувати своє 1000-річчя, то хотілося б, щоб і все, що пов’язане з колишнім її життям, знову повернулося до людей, – вважає архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон. – Ярмарок – це ж не тільки торгівля, а, в першу чергу, спілкування людей, що приїжджають з різних кінців і знайомляться з духовністю нашого Подільського краю. Ярмарок – то є ярмарок. Він пов’язаний з усім – як з Церквою, православною духовністю, так і з народними традиціями, християнською культурою нашого народу».

«Люди стікаються в такі місця не випадково - це благодатні центри, які збагачують людину духовно, - зазначає голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига. - Церква - це школа добра і милосердя. Подібні заходи сприяють відродженню споконвічної духовності нашого народу, і дають можливість долучитися до найдавнішої святині, 1000-річчя якої ми будемо відзначати в 2013 році. Лядовський ярмарок - це перспективний проект, завдяки якому Лядово стане культурним центром Подільської землі, а Вінницька область стане ще цікавішою для православних туристів».


Переглядів: 3620
Поширень: 0