Перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан провів нараду із апаратом Козятинської районної державної адміністрації щодо ефективного використання земель сільськогосподарського призначення. Така зустріч із головою райдержадміністрації, його заступниками та керівниками структурних підрозділів відбулась у рамках контролю за виконанням доручення голови обласної державної адміністрації від 16 серпня 2010 року.

Ефективність використання земель у Козятинському районі під наглядом Про виконання зазначеного доручення детально по пунктах звітував голова Козятинської райдержадміністрації Олексій Лавренюк із залученням звітів керівників управлінь та відділів РДА, відповідальних за виконання.

Розпочав свою доповідь Олексій Іванович із інформації про те, що Козятинський район працює відповідно до програми економічного розвитку району, розробленій до 2015 року.

Стосовно реєстрації договорів про використання земель сільськогосподарського призначення, то, згідно Указу Президента України, запроваджено плату за земельні частки (паї) не менше 3% із поступовим збільшенням плати. На сьогоднішній день 85% паїв оплачуються власникам земельних часток. Частина ж невиплачених – це не витребувані сертифікати за земельні наділи. Причини цього різноманітні: смерть власника, відсутність певних документів, вибуття із території сільської територіальної громади та таке інше. Підкреслив Олексій Іванович, що постійно у районі ведеться роз’яснювальна робота про порядок ведення договорів по використанню земель. Майже у кожному номері районної газети «Вісник Козятинщини» розміщується відповідна інформація про оренду земельних часток (паїв), про оплату оренди. Бажаючі можуть звернутись до РДА за телефонами «гарячої лінії» або на «телефон довіри».

Ефективність використання земель у Козятинському районі під наглядом У районі всебічно вивчається та запроваджується оптимізація використання орних земель та земель запасу. Крім того, створена комісія, що суворо регламентує таке використання та розглядає вчинення збитків, накладання штрафів за відповідні порушення.

По відшкодуванню втрат сільськогосподарським виробництвам затверджені кошти, що, після нормативної грошової оцінки, виділять з районного бюджету та бюджету сільських рад.

Іван Мовчан наголосив, що у області суворо контролюється виплата та розмір заробітних плат у сільгоспформуваннях. Олексій Лавренюк навів факти, що доводять тенденцію збільшення зарплати працівників у Козятинському районі. Так, на початку 2010 року середня зарплатня становила 953 грн., станом на 1.08.2010 року – 1002 грн., а на 1.09.2010 – 1094 грн. Пообіцяв Олексій Іванович, що на початок 2011 року середня зарплатня по Козятинському району збільшиться на 20% - завдання голови обласної державної адміністрації буде виконано.

Звітував голова райдержадміністрації і по розвитку тваринництва у районі. Зауважимо, що Козятинський район по показникам розвитку тваринництва завжди займав одне з перших місць у області. Не залишає лідерських позицій Козятинський район і у поточному році.

За допомогою начальника Козятинської ОДПІ Василя Матвійчика голова райдержадміністрації звітував про надходження податків від керівників сільгоспформувань до бюджету. Тут є декілька проблем, передусім пов’язаних із деякими господарствами-банкрутами, колишні керівники яких переховуються від закону. Присутній на нараді керівник Козятинського РВ ГУМВС України у Вінницькій області Олег Будківський запевнив високого гостя, що винні у банкрутстві та ухилянню від сплати податків будуть знайдені та покарані по усій суворості закону.

Після виступу голови Козятинської РДА питання до керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, відповідальних за виконання означених завдань, поставили учасники робочої групи, що завітала до Козятинського району разом із Іваном Мовчаном – начальник управління економіки ОДА Андрій Гижко, начальник головного управління Пенсійного фонду у Вінницькій області Микола Черненко, начальник земельної інспекції Валентин Поліщук, заступник начальника головного управління АПК ОДА Валентина Кирилюк, перший заступник начальника управління Держкомзему у Вінницькій області Олексій Авраменко.
На завершення наради перший заступник голови обласної державної адміністрації Іван Мовчан зазначив, що у районі залишається багато невирішених проблем, які можуть бути вирішені тільки завдяки потужній та злагодженій роботі усіх структурних підрозділів РДА.

- У вас є прекрасні землі, благодатні пасовища, працьовиті люди, а тому показники у сільському господарстві району можуть збільшуватись, - наголосив Іван Миколайович. – Я впевнений, що при правильно та грамотно вибудуваній структурі влади у районі керівники сільгоспформувань зможуть не тільки затвердити свої позиції, але й вивести район у лідери в області.


Переглядів: 6361
Поширень: 0