Сьогодні більшість місцевих бюджетів Вінниччини є дотаційними. Неспроможність наповнювати місцеву казну в певній мірі обмежує очільників громад. Відтак, рівень проживання на селі залишається низьким. Аби виправити ситуацію, обласна Рада вже кілька років поспіль проводить конкурси, перемога в яких дає змогу залучити до місцевих бюджетів чималі гроші. Прикладом, Чернівецька селищна рада. Лише цьогоріч до фінансової скарбниці громади додалось майже 300 тисяч гривень.

На початку року обласне управління з питань ЖКГ оголосило відповідний конкурс стосовно ремонту комунальних доріг. Як відомо, їхній стан останнім часом значно погіршився, особливо на селі. Зокрема, у селищі Чернівці через бездоріжжя люди не мали змоги дістатись до місцевого сміттєзвалища.

Завдяки виграним коштам, а це 260 тисяч гривень, під’їзні шляхи до смітника було приведено у відповідність. В цілому, по селищу нараховується майже 60 кілометрів комунальних доріг. Їхній стан, каже голова селищної ради Валентина Кушнір, задовільний. Хоча, не завадило б і відремонтувати. Не квапляться через те, що наступного року, ймовірно, розпочнуться роботи з газифікації райцентру.

Завдяки виграшу у ще одному обласному конкурсі проектів розвитку територій, Чернівецька селищна рада має змогу продовжити розпочатий минулоріч ремонт дитячого садка. Корпуси, а їх два, збудовані ще у 20 роки минулого століття ,використовували як адміністративні приміщення. Нині у пристосованій будівлі, у маленьких кімнатах виховується 80 дітей. Завідувачка закладу дякує всім, хто допомагає підтримувати «Дзвіночок».

Тим часом, власним коштом відремонтовано кілька кімнат діючого садка, прибудовано веранду, зведено новий паркан. А ось виграні 28 тисяч використають на відновлення даху. Вже придбали металочерепицю. Майстри поспішають, адже осінь не бариться з холодами.


Переглядів: 2985
Поширень: 0