Качанівська дільнична лікарня пережила уже декілька етапів скорочення. Нині тут лише 10 ліжок та 35 працівників.

Місцевий бюджет утримувати лікарню не в змозі. Приміщення велике, витрати на опалення та електроенергію високі. Та й штат необґрунтовано роздутий. Губернатор радить районній владі перепрофілювати заклад.

Цегельний завод концерну «Поділля» під час кризи і нині ледве зводить кінці з кінцями. Якщо будівельний ринок не оживе, доведеться призупинити виробництво. Крім того, підприємство потерпає від засилля перевірок.

На Уланівському агромаші взялися випускати нову продукцію – молокоприймальні пункти. Це врятувало підприємство від простою. На майбутнє ж тут планують освоїти випуск брикетів із соломи для опалення.

Цього ж дня голова ОДА у Хмільнику провів особистий прийом громадян. До губернатора звернулися сільські голови чотирьох громад. Зокрема, Жданівський голова Станіслава Ядвіжина клопотала про виділення коштів на ремонт дитячого садка. Потрібно 2 млн. грн. – чималі гроші. І дадуть їх у разі перевиконання обласного бюджету.

В Уланові на ремонт школи потрібно майже 5 млн. грн. Тоді вона стане базовою для 6 сіл. В селі Кривошиї необхідно відремонтувати 16 км дороги, аби відновити нормальне автобусне сполучення. Голова ОДА пообіцяв, що Укравтодор дорогу заасфальтує. На прийомі громадян порушували і питання про віднесення річки Спивода до заповідної зони. Місто Хмільник в очікуванні статусу державного курорту. І Микола Джига, як народний депутат, пообіцяв пришвидшити проходження і затвердження необхідних документів у Києві.


Переглядів: 3204
Поширень: 0