Також голова облдержадміністрації наполягає на вивченні ефективності роботи ВАТ «АТЕКО», заснованого на базі машзаводу. Товариство боргує перед своїми працівниками і бюджетом чималі суми. Діяльність підприємства також перевірить екоінспекція у зв’язку з забрудненням ґрунтових вод селища хромом, який використовував завод у своєму виробництві.

Робочу групу очолив заступник голови облдержадміністрації Володимир Барецький. До її складу включені керівники обласних управлінь економіки та соціального захисту населення, правоохоронних органів, податкової, фонду держмайна та пенсійного, державної комісії з цінних паперів та фондового ринку, а також керівництво Липовецького району.

Проводячи перше засідання комісії, Микола Джига наголосив: «Я хочу, щоб ви в межах своєї компетенції перевірили, по-перше, підстави приватизації і законність проведення процедури. По-друге, як підприємство сплачує податки. Явно там присутні схеми. Що це за прибуток, коли до зведеного бюджету за рік сплачують 5 тис. грн.? ». Також очільника області непокоїть питання значної заборгованості із виплати заробітної плати працівникам ВАТ «АТЕКО». Сума сягнула майже 2 млн. грн.. – це 13% загальнообласного боргу по зарплаті. Голова Липовецької РДА зазначає, що внаслідок неефективного господарювання підприємство штучно підведено під банкрутство. Порушення в діяльності ВАТу виявили також в регіональному представництві Держкомісії з цінних паперів.

Турбівський завод, колишній флагман машинобудування, за словами губернатора, був чи не єдиним осередком формування робочих місць. Тому, наголосив Джига, влада зацікавлена, аби вивести підприємство із занепаду.


Переглядів: 3309
Поширень: 0