Прес-тур щодо початку робіт з ліквідації непридатних пестицидів Близько 70 тонн непридатних хімічних засобів захисту рослин буде вивезено з територій шести сільських рад Вінниччини. П\'ять сільських рад Барського (Ялтушківська, Ходаківська, Кузьминецька, Терешківська, Балківська) та одна (Пеньківська) сільська рада Літинського районів очистять свою територію від небезпечних відходів. Роботи проводяться державним підприємством "Національний центр поводження з небезпечними відходами" за допомоги загону МНС України у Вінницькій області. Кошти виділені з Державного фонду охорони навколишнього природного середовища (загальна сума – 1млн. 400тис.грн.). Зібрані пестициди будуть запаковані у спеціалізовану тару та відправлені до Польщі для утилізації фірмою SARPI. Склади, де зберігалися небезпечні речовини, буде оброблено спеціальним розчином з метою знезараження.

У зв\'язку з початком робіт Мінприроди України та Держуправління охорони природи у Вінницькій області організували прес-тур для журналістів обласних та ряду всеукраїнських ЗМІ.

В прес-турі взяли участь прес-секретар Мінприроди Світлана Рідзель, в.о. начальника Держуправління охорони навколишнього природного середовища у Вінницькій області Ілля Дяконович та начальник ДП "Національний центр поводження з небезпечними відходами" Андрій Любімов, журналісти п\'ятнадцяти ЗМІ – всеукраїнських та обласного каналів телебачення, радіо та преси.

Прес-тур щодо початку робіт з ліквідації непридатних пестицидів Під час поїздки представники четвертої влади перейнялись важливістю проблеми ліквідації непридатних пестицидів, мали можливість безпосередньо ознайомитися з перебігом робіт, поспілкуватись з виконавцями та місцевим населенням, провести фото- та відеозйомку.

Начальник Держуправління Ілля Дяконович та директор ДП "Національний центр поводження з небезпечними відходами" Андрій Любімов прокоментували проведення робіт, розповіли про історію виникнення проблеми, стратегію та заходи Мінприроди щодо її подолання в найкоротші терміни, відповіли на чисельні питання журналістів. Зокрема було зазначено, що на сьогодні перед Україною та перед Міністерством стоять дві задачі: перша — це визначити точну кількість непридатних пестицидів на території України, а друга — їх знищити. А головне – стратегія Мінприроди полягає і полягатиме не в точковій ліквідації застарілих пестицидів та отрутохімікатів, а в комплексному повному очищенні територій. Дане питання перебуває на особистому контролі Міністра охорони навколишнього природного середовища Миколи Злочевського.


Переглядів: 3344
Поширень: 0